سئو چیست؟

[pullquote]سئو یکی از زیرمجموعه های دیجیتال مارکتینگ است که اگر در فضای آنلاین فعالیت داشته باشید یا به موضوعات مرتبط با آن علاقمند باشید، ناگزیر هستید برای یادگیری آن وقت بگذارید.[/pullquote]
SEO برگرفته از عبارت Search Engine Optimization به معنای بهینه سازی برای موتورهای جستجو است. به منظور بهبود عملکرد سایت شما براساس استانداردهای موتورهای جستجو و جذب بازدیدکنندگان بیشتر از این طریق انجام می گیرد. فاکتورهای زیادی در سئو سایت شما تاثیرگذارند، از کلمات بکار رفته در متن و محتوا تا لینک های ورودی به سایت شما از سایت های دیگر!
بازاریابی اینترنتی شامل مفاهیم و ابزارهای گوناگونی می شود که از مهمترین آنها می توان به طراحی سایت و اپلیکیشن، تبلیغات آنلاین، فعالیت در شبکه های اجتماعی، بازاریابی محتوایی، ایمیل مارکتینگ و البته بازاریابی از طریق موتورهای جستجو اشاره کرد. Search Engine Optimization یا SEO Marketing ابزاری ایده آل و کارآمد برای فعالیت در فضای بازاریابی آنلاین محسوب می شود.
در اوایل سال 1990 اولین موتورهای جستجو کار خود را آغاز کردند؛ بعضی از محبوب ترین آن ها Infoseek،Alta Vista و Yahoo بودند. در آن زمان مردم موتورهای جستجو را به دید یک لیست فهرست شده نگاه می کردند.
با رشد مداوم اینترنت موتورهای جستجوی جدیدتری ظاهر می شدند که از الگوریتم های رتبه بندی پیچیده تری استفاده می کردند. این الگوریتم ها با معیار تراکم کلمه کلیدی ( تعداد دفعاتی که یک کلمه کلیدی یا یک عبارت در یک صفحه استفاده شده تقسیم بر تعداد کل کلمات صفحه) و برچسب های شبیه key-words برای فهم محتویات وب سایت ها استفاده می کردند.
به دنبال این رشد SEO برای بیشتر دیده شدن سایت ها فعالیت خود را آغاز کرد. با توسعه رتبه بندی صفحات توسط موتورهای جستجو، مهندسین سئو به دنبال پیدا کردن راه هایی جهت تاثیرپذیری در رتبه بندی این موتورها چه با استفاده از روش های اخلاقی و چه غیر اخلاقی روی آوردند.
هدف روش های سئو این است که هنگام جستجوی کاربران در گوگل و سایر موتورهای جستجو، این موتورها رتبه ی بهتری را به مقاله ها و محتوای یک سایت اختصاص دهند.
سئو سایت یا بهینه سازی سایت یکی از فعالیت هایی است که توسط سئوکار انجام می شود و فرآیند ساده ای نیست که به راحتی پیاده سازی شود زیرا نیازمند دانش زیاد، علم پیش زمینه ای و صبر است.
موتورهای جستجو با تغییر مداوم الگوریتم های رتبه بندی خود غیر قابل پیش بینی هستند؛ بنابراین وظیفه مهندسین سئو بروز نگه داشتن اطلاعات خود در این زمینه است.
تاثیر SEO در وب سایت ها چیست؟
گوگل موتوری هوشمند است ولی هنوز نیاز به کمک کاربران دارد، آنها همیشه در تلاش هستند تا نتایج بهتری را به کاربران اینترنتی ارائه دهند، با این حال محدودیت هایی در این مسیر وجود دارد که نیازمندی به سئوی سایت را ایجاد می کند. سئوی اشتباه می تواند شما را از دید کاربران پنهان کرده و تمام تلاش شما را هدر دهد، در نتیجه رقبای شما با محتوایی ضعیف تر بازدید و محبوبیت بیشتری داشته باشند.
موفقیت در سئو نیازمند زمان و تلاش بسیار است ولی دست یابی به آن پایداری بالایی خواهد داشت و تا مدت ها به یکی از مهمترین مجراهای بازاریابی شما تبدیل خواهد شد.
مزایای استفاده از SEO در وب سایت چیست؟
- وب سایت در صفحه نتایج موتور جستجو از رتبه بهتری برخوردار شد.
- در بازدید وب سایت تاثیر بسزایی دارد.
- باعث افزایش ترافیک سایت خواهد شد.
- بهترین ابزار برای تبلیغات است.
- باعث افزایش فروش محصولات خواهد شد.
- باعث ایجاد برند می شود.
علت اهمیت SEO چیست؟
- در هر ثانیه 63000 جستجو در گوگل انجام می شود.
- 61 درصد از کسب و کارهای دنیا، سئو و بازاریابی محتوا را مهمترین روش بازاریابی خود می دانند.
- به طور متوسط 41 درصد از هزینه های بازاریابی در شرکت های بزرگ در فضای آنلاین خرج می شود.
- 46 درصد از جستجو ها در گوگل به کسب و کارهای محلی اشاره دارند.
- نرخ تبدیل به مشتری و هزینه سئو در مقایسه با همه روش های دیگر پایین تر است.
رفتار کاربران در سئوی سایت چه تاثیری دارد؟
الگوریتم های جدید گوگل به ویژه الگوریتم RankBrain تلاش می کنند تا رفتار کاربران هنگام جستجو را آنالیز کرده و متناسب با همان رتبه بندی نتایج را بهینه کنند. هر زمان کاربر عبارتی را در گوگل جستجو می کند و یک یا چند نتیجه موجود در پیشنهادات گوگل را انتخاب خواهد کرد، گوگل به انتخاب کاربران توجه زیادی خواهد کرد. به عنوان مثال اگر یک سایت در رتبه پایینی از نتایج گوگل باشد ولی کاربران زیادی بر روی آن کلیک کنند گوگل جایگاه این سایت را بهبود خواهد داد.
علاوه براین زمان حضور کاربران در یک سایت تا جستجوی دوباره در گوگل اهمیت ویژه ای خواهد داشت. از زمانی که کاربر وارد سایت شما می شود تا هنگامی که مجدد همان عبارت یا عبارتی مشابه با آن را در گوگل جستجو می کند Dwell Time نامیده می شود.
SEO دارای استراتژی های متفاوتی می باشد!
سئو درون صفحه (On Page SEO):
سئو درون صفحه فرایند بهینه سازی ساختار و محتوای وب سایت است. هدف نهایی سئو درون صفحه این است که به خزنده های موتور جستجو کمک کند تا درک بهتری از محتوا و ساختار سایت شما داشته باشد.
علت اهمیت این نوع استراتژی چیست؟
سئو درون صفحه سیگنال هایی را در اختیار موتور جستجو و خزنده های آن قرار می دهد که باعث می شود درک بهتری از محتوای سایت شما داشته باشند.
در طی مراحل فهرست بندی و رتبه بندی، موتورهای جستجو سعی می کنند صفحات وب را با کلمات کلیدی و عباراتی که توسط کاربر جستجو می شود تطابق دهند. بنابراین شما با استفاده از فاکتورهای سئو درون صفحه می توانید به موتورهای جستجو بگویید که می خواهید کدام یک از صفحات سایت تان برای چه عبارتی بهینه شده و رتبه کسب کند.
از طرفی ما آن را سئو درون صفحه می نامیم چرا که شما همه کارهای بهینه سازی را روی یک صفحه مشخص و درون سایت تان انجام خواهید داد.
سئو درون صفحه فرایند بهینه سازی ساختار و محتوای وب سایت است. هدف نهایی سئو درون صفحه این است که به خزنده های موتور جستجو کمک کند تا درک بهتری از محتوا و ساختار سایت شما داشته باشد.
سئو بیرون صفحه (Off Page SEO):
سئو بیرون صفحه به مجموعه ایی از اقدامات گفته می شود که برای بهبود بخشیدن به رتبه بندی موتورهای جستجو در بیرون صفحه انجام می شود، سئو بیرون صفحه چگونگی درک سایر وب سایت ها و کاربران از یک وب سایت خاص را به ما نشان می دهد.
بر خلاف روش SEO On Page که توسعه وب سایت با کنترل مستقیم بالایی انجام می شد، روش بهینه سازی بیرون صفحه شامل تمام ارتقاهایی است که در خارج از وب سایت شما انجام می شود؛ این شامل تمام چیزهایی است که می تواند در بدست آوردن رتبه بندی بالای سایت شما کمک کند.
SEO Off Page در درجه اول در بدست آوردن پیوند دهندگان (پیوندهایی که از سایتهای دیگر به سایت شما اشاره میکنند) متمرکز می شود سپس با استفاده از روش هایی که در خارج از وب سایت انجام می شود به بهینه سازی موتور جستجو می پردازد.
مثلا شما تصورکنید کاربری ازخواندن مطالب شما لذت برده باشد و آن را با دیگران به اشتراک بگذارد با این کار به موتورهای جستجو اعلام می کند این صفحه حاوی اطلاعات مفید و خوبی است و امتیاز وب سایت شما را بالا می برد.
علت اهمیت این نوع استراتژی چیست؟
باعث افزایش رتبه بندی و بالا رفتن نرخ ترافیک می شود.
باعث افزایش پیج رنک می شود که امتیازی بین 0 تا 10 را در بر می گیرد.
قرار گرفتن درمعرض دید موتورهای جستجو، زمانی که سایت در رتبه بالایی قرار می گیرد نشان دهنده لینک های بیشتر، بازدید بیشتر و رسانه های اجتماعی بیشتر است.
معرفی انواع تکنیک و روش های پیاده سازی SEO
-
سئو کلاه سفید (White Hat SEO):
سئوی کلاه سفید مجموعه تکنیک های استاندارد و اصولی در بحث سئو هستند که تمرکز اصلی آن ها بر روی جذب هدفمند و واقعی کاربران در بهترین و ایدهآل ترین حالت ممکن است.
با این تعریف ساده می توان گفت که سئوی کلاه سفید بهترین نوع سئو می باشد که در نتیجه آن، شما به عنوان یک صاحب سایت به صورت همزمان رضایت مخاطبین و همچنین رضایت موتورهای جستجو را جلب کرده اید.
در اصطلاحات فنی این حوزه، سئو کلاه سفید به مجموعه تکنیک ها، روش ها و استراتژی های که از قوانین و راهنمایی های موتورهای جستجو تبعیت می کنند، اشاره دارد.
این تکنیک به سئو اخلاقی نیز یاد می شود زیرا دلیل آن این است که یا اجرای بلند مدت داشته و یا از دستورالعمل ها و سیاست های صحیح جهت بدست آوردن رتبه های بالا در نتایج موتورهای جستجو استفاده می کند.
-
سئو کلاه سیاه (Black Hat SEO):
سئوی کلاه سیاه در نقطه مقابل سئوی کلاه سفید قرار دارد. این نوع سئو شامل راهکارهایی کاملاً غیرقانونی و غیرطبیعی از نظر موتورهای جستجو است. به عبارتی دیگر اصطلاح سئو کلاه سیاه اشاره به مجموعه ای از دستورات دارد که به منظور فریب، بازی و دستکاری الگوریتم های موتورهای جستجو با هدف بدست آوردن رتبه بندی بالا، بکار می رود.
با پیاده سازی این روش ها، اگر چه می توان در مدت زمانی بسیار کمتر نسبت به روش های طبیعی در صفحات نتایج موتورهای جستجو حضور پیدا کرد و ممکن است که باعث افزایش رشد ناگهانی در نتایج جستجو شود، اما ریسک زیادی نیز در این روش ها وجود دارد. چرا که گوگل رسماً و طی بیانیه های متعددی که منتشر کرده است، استفاده از این روش ها را ممنوع و برخلاف قوانین خود اعلام کرده است و متذکر شده که هر سایتی که این قوانین را زیر پا بگذارد شامل جریمه های سنگین گوگل و در موارد حاد، حذف از تمام صفحات نتایج موتور جستجوی گوگل می شود.
-
سئو کلاه خاکستری (Gray Hat Seo):
تعریف سئو کلاه خاکستری سخت است. براساس تعریفی که جان اندرو، متخصص سئو، بیان کرده است: “سئو کلاه خاکستری” چیزی بین سئو کلاه سفید و سیاه نمی باشد. بلکه شامل تکنیک هایی که اگر گوگل متوجه استفاده آن ها شود، سایت شما را جریمه می کند و افرادی بیشتر از این تکنیک ها استفاده می کنند که خیلی به قانون پابند نمی باشند ولی در نظرشان نمی خواهند کار غیر قانونی کنند.”
سوالات متداولی که برای اکثر افراد در زمان آشنایی با این حوزه پیش می آید!
1- برای رسیدن به رتبه 1 گوگل چقدر زمان لازم است؟
پاسخ به این سوال برای هر کسب و کار و سایتی متفاوت خواهد بود؛ بسته به میزان اعتبار و فعالیت های پیشین سایت شما، کلماتی که هدف گذاری کرده اید و وضعیت وب سایت و برند شما و همچنین زمینه فعالیت رقبایتان متفاوت خواهد بود. ممکن است در یک حوزه بتوان در 3 ماه موفقیت های مهمی کسب کرد ولی در حوزه دیگری بیش از یک سال زمان لازم باشد.
2- چه تضمینی برای رسیدن به رتبه 1 گوگل می باشد؟
یکی از مهم ترین درخواست های کارفرما ارائه تضمین برای رسیدن به رتبه 1 در کلمات کلیدی هدف است در حالی که این کار کاملا اشتباه و حتی غیرقانونی است! هیچ تضمینی برای تعیین دقیق رتبه شما در بازه زمانی مشخص وجود ندارد چرا که اطلاعاتی از آپدیت های بعدی گوگل و میزان فعالیت رقبا در دست نیست. در واقع ارائه تضمین به کارفرما شانس پذیرش پروژه را افزایش می دهد ولی همانطور که خود گوگل نیز بارها اعلام کرده است این روش نوعی از کلاه برداری است.
3- هزینه خدمات SEO چقدر است؟
سئو یک محصول نیست بلکه مجموعه ای از خدمات تخصصی است در نتیجه نمی توان قیمت مشخصی برای همه سایت ها در نظر گرفت. البته می توان خدمات سئو را در دسته بندی های مختلفی شامل بهینه سازی سایت، بازاریابی محتوا، لینک سازی و … قرار داد و برای هرکدام هزینه مشخصی اعلام نمود.
قدم اول آنالیز دقیق سایت و تصمیم گیری در مورد خدمات مورد نیاز است که بر همین اساس می توان تخمین درستی از قیمت ارائه کرد.
معرفی برخی از فعالیت های سئو که برای موفقیت در این حوزه و بهبود رتبه ی سایت بهتر است بشناسیم
- انتخاب و متمرکز شدن روی یک کلمه کلیدی مناسب
- تحقیق درباره رقبا
- تولید بهترین محتوای ممکن
- استفاده از کلمه کلیدی در عنوان صفحه
- استفاده کلمه کلیدی در بخش هدر (Header) سایت
- استفاده از کلمه کلیدی در نام تصاویر و تگ Alt (متن جایگزین)
- بکارگیری کلمه کلیدی انتخابی خود در آدرس صفحات (URL)
- استفاده از لینک های داخلی (Internal Links)
- لینک دهی به سایت های معتبر (External Links)
معرفی ابزار های حرفه ای در سئو
- ابزار Google Search Console
- سایت GTMETRIX (آموزش جی تی متریکس)
- ابزار io
- استفاده از سایت com
- ابزار SEMrush
- ابزار Yoast Plugin
- ابزار Ninja Outreach
- گوگل آنالیتیکس (Google Analytics)
خب امیدوارم با این توضیحات کاملا متوجه شده باشید که سئو چیست و چه کاربردی دارد. با تمرین و تکرار می توانید کاملا بر اصول این حوزه مسلط شوید. به خاطر داشته باشید که لازم است حتما خود را به روز نگه دارید و جدیدترین تکنیک های سئو را در سایت خود به کار بگیرید.
دیدگاهتان را بنویسید